Behandlingerne / De fik hjælp
Nedenfor kan du læse eksempler på klienter, jeg har behandlet i min klinik. Jeg kan naturligvis ikke beskrive alle tilfælde, men jeg har forsøgt at vælge så forskellige scenarier som muligt, så du kan få et indtryk af, hvad mine behandlinger kan bruges til.
 
 

Brækket haleben

Marianne, 32 år, kom med stærke smerter fra halebenet. Da jeg ser hende første gang har hun ikke cyklet i flere år pga. smerter og kan dårligt sidde. Smerterne stråler ned i det ene ben og hun har fået at vide, at eneste behandling er en operation. 
Hun har gennem mange år været håndboldspiller og er faldet på halen utallige gange. Røntgen har konstateret, at hendes haleben er knækket af i den ene side. 
Efter to behandlinger med to ugers mellemrum kan hun igen cykle og sidde på gulvet uden problemer. Smerterne i benet er også væk. Hun kommer nu ca. en gang hver anden måned, når hun synes, at det begynder at trække op og der er ikke længere tale om operation.
 

Stift fodled

Thorvald, 91 år, kommer med dårlig gangfunktion og periodiske smerter fra højre fod. Han er ellers i fuld vigør og det ærgrer ham, at han er hæmmet af den dårlige fod og ankel. 
For adskillige år siden faldt han ned fra en stige og knuste hælen. Den er aldrig blevet behandlet. 
Da det er en gammel skade, opnår vi aldrig fuld førlighed, men efter første behandling oplever han, at gangfunktionen bedres i længere tid ad gangen. Efter tre behandlinger mere er forbedringen permanent, og han har ikke længere brug for rollator. Smerterne er også ophørt.
 

Angst og vejrtrækningsbesvær

Merethe, 46 år, har lidt af angst i flere år og deraf følgende vejrtrækningsproblemer. Hun føler sig permanent forpustet, hvilket øger hendes angst, som igen øger hendes kortåndethed. 
Efter en enkelt behandling trækker hun vejret frit og føler sig for første gang i lang tid glad og veltilpas, da hun forlader klinikken. Efter yderligere to behandlinger har hun lært at trække vejret, så hun føler, hun "har luft nok".
Merethe kommer nu kun, når hun i særlig grad føler sig presset og stresset.
 

Nedsat appetit og vægttab

Niklas er kun en uge gammel, da hans forældre kommer med ham, fordi han ikke rigtig vil spise og taber sig for meget. Sygehuset er ligesom forældrene bekymrede.
Niklas har været igennem en hård fødsel, hvor han har siddet fast i fødselskanalen i 20 minutter og haft et enkelt dyk i hjertelyden. Han er desuden født næsten fire uger før termin.
Dagen efter behandlingen har han taget 69 gram på og spiser så meget, at hans mor ikke kan følge med og hun må kombinere med modermælkserstatning. Efter to uger har han taget mere end et kilo på.
 

Løbeskade

Morten, 36 år, kommer med smerter og en hævelse på skinnebenet efter et løb dagen før.
Han er vant til at løbe og løbe langt, men denne smerte er ikke som den, han normalt oplever bagefter. Desuden bekymrer bulen på smertestedet ham.
Efter en enkelt behandling er både bule og smerter væk, og Morten kan genoptage sine løbeture uden problemer.
 

Hoste og vejrtrækningsbesvær pga. KOL

Linda, 64 år, har fået konstateret KOL og har problemer med tør hoste og kortåndethed. 
Efter en enkelt behandling hoster hun ikke længere, og hun kan trække vejret frit igennem.
Linda bor ikke i nærheden, så jeg har ikke efterfølgende behandlet hende, men hun fortæller i telefonen, at hun fortsat ikke hostede i flere uger efter behandlingen.
 
Hjortsbjerg - Klinik for Kropsterapi v./Hanni Hjortsbjerg | Obstrupvej 5, 8320 Mårslet  | Tlf.: 29 93 06 37