Behandlingerne

Kranio-sakralterapi og bindevævsmassage er begge blide og nænsomme behandlinger.
 
Under punkterne her i venstre side kan du læse om, hvad der kan behandles. Du kan også læse om nogle af de klienter, jeg allerede har behandlet.
  

Kranio-sakralterapien

Princippet bag kranio-sakralterapien er at påvirke nerverne i hele eller bestemte dele af kroppen til at reagere mere hensigtsmæssigt end de gør.
 
Nerverne påvirker hele vores system inklusive hormonproduktion/-balance, fordøjelse og kredsløb.
 
"Hovedvejen" i vores nervesystem løber fra lige indenfor nakkekanten og ned til korsbenet, lige under lænden.  
Ved at berøre områder på hovedet og hele vejen langs rygsøjlen ned til korsben/bækken, kan man påvirke - eller "sende besked til" de mest vitale nerver i kroppen.
 
Når du har fået det bedre efter en behandling er det derfor i princippet din egen krop, der har gjort alt arbejdet. Jeg har bare hjulpet den til at huske hvordan.
 

Bindevævsmassagen

Bindevævet samler og støtter inden i vores krop. Faktisk udgør bindevæv mere end halvdelen af vores kropsvægt. Sener og muskelhinder er eksempler på bindevæv.
 
Jeg er uddannet i Rosenberg Teknik, og det er egentlig helt forkert at kalde det for "massage". Behandlingen er nemlig for 90 procents vedkommende lige så blid som kranio-sakralterapien.
 
Princippet bag bindevævsmassagen er, at man med et ganske blidt tryk på bestemte punkter på kroppen kan afspænde det underliggende bindevæv.
Disse punkter kendes også fra bl.a. akupunktur, akupressur og de såkaldte triggerpunkter.
 
Man kan altså på denne måde arbejde i dybden uden at mase og ælte og opnå øget elasticitet, fleksibilitet og afspænding af både muskler og led.
 
 
 
Hjortsbjerg - Klinik for Kropsterapi v./Hanni Hjortsbjerg | Obstrupvej 5, 8320 Mårslet  | Tlf.: 29 93 06 37